Skip to main content
home-page
Skip to main content
home-page
Ontdek het thema

Plek om te studeren

‘t Ergohuisje: therapie en huiswerkbegeleiding met een professionele touch!

Korte omschrijving

| Therapie en huiswerkbegeleiding met een professionele touch! Dit project biedt elke schooldag huiswerkbegeleiding en therapie aan kinderen en jongeren van 6 tot 18 jaar aan. Leerproblemen, motorische problemen en cognitieve problemen worden hier professioneel behandeld. Deze behandelingen en huiswerkbegeleidingen worden gegeven door dynamische ergotherapeuten en/of leerkrachten. Dit gebeurt in nauwe samenwerking met de school en de ouders van het kind door maandelijks samen te overleggen. Onze visie is dat elk kind recht heeft op therapie en professionele huiswerkbegeleiding. Vaak krijgen kinderen en/of jongeren niet de nodige therapie of begeleiding door financiële beperkingen. Door de extreem lage tarieven van ’t Ergohuisje krijgen deze kinderen/jongeren meer kansen om op school beter te presteren.

Wat ga je doen?

’t Ergohuisje wil kinderen en jongeren (6 tot 18 jaar) die het op school moeilijk hebben begeleiden. In ’t Ergohuisje ligt de nadruk niet enkel op huiswerkbegeleiding, er wordt namelijk ook gezocht naar de onderliggende problematieken die het kind/jongere belemmeren bij het schoolse functioneren. 2 dynamische ergotherapeuten trachten de problemen te behandelen en/of op te lossen.

Wat is de meerwaarde voor de inwoners van het district Antwerpen?

’t Ergohuisje zal gevestigd zijn in het centrum van Antwerpen waar veel grote gezinnen met laaggeschoolde ouders wonen. Door de gunstige ligging en lage tarief hebben deze kinderen en ouders gemakkelijk toegang therapie en begeleiding op maat.

Welke valkuilen zie je?

Door dit interessante aanbod vrezen we dat de vraag snel het aanbod zal overtreffen en dat we niet genoeg tijd en middelen zullen hebben om het publiek tevreden te stellen..

Wat is de totale kostprijs van je project?

|+ 22.000 euro Huur: 1500 euro/jaar Materiaal: inrichten van lokaal, professionele testen en didactisch/therapeutisch materiaal: 4000euro Reclame: 1000euro vergoeding 2 medewerkers 15.500 euro

Wie voert het uit?

2 ergotherapeuten \nVzw Benoth Agudath israel

Wat is het stappenplan dat je wil volgen om je idee uit te voeren?

1. Lokaal inrichten \n2. Aankopen van het testen, didactisch/therapeutisch materiaal \n3. Project publiceren in Antwerpen en contact opnemen met scholen \n4. Kinderen inschrijven \n5. Therapie en huiswerkbegeleiding bieden\n