Skip to main content
home-page
Skip to main content
home-page
Ontdek het thema

Ondersteuning vrijwilligers

Bedankje in de Zoo (klein project-stemmen x2)

Korte omschrijving

Het beiaardcomité van Sint-Catharina kan rekenen op een ploeg enthousiaste vrijwilligers. Dankzij deze vrijwilligers slagen we er al 27 jaar in om telkens weer een succesrijk beiaardseizoen te organiseren. Het gaat niet alleen om muziek en cultuur, maar vooral om mensen samen te brengen. De concerten zijn gratis. Onze vrijwilligers staan klaar voor de opening in juni met het Beiaardfeest, waar we een 70-tal mensen ontvangen voor een eerste concert en die we voor een kleine bijdrage een volledige maaltijd en middag ontspanning bieden. Voor ons jaarlijkse Zomerfeest zijn onze vrijwilligers opnieuw in de weer om voor een zo''n 100 mensen een lekkere broodmaaltijd aan te bieden (i.s.m. Stadsmakers). De gasten betalen slechts € 5, zodat iedereen kan meedoen, ook wie het financieel moeilijker heeft. Daarnaast zijn de vrijwilligers elke zaterdag paraat om de luistertuin klaar te maken om gasten te ontvangen. Tijdens het concert wordt een drankje geserveerd met iets lekkers erbij. De vrijwilligers werken belangeloos en werken zich op de twee feesten en tijdens de concerten uit de naad. Zij zorgen telkens voor een fijne middag voor heel wat mensen. Daarom willen we ze trakteren met een dagje Zoo, met een rondleiding met gids.

Wat ga je doen?

De beiaard van Sint-Catharina verenigt buren en vrienden. Er worden vaak afspraken gemaakt om elkaar weer te zien tijdens de concerten. Het beiaardcomité kan rekenen op een ploeg enthousiaste vrijwilligers die er al 27 jaar in slaagt een succesrijk beiaardseizoen te organiseren. Voor het jaarlijkse Zomerfeest zijn hun vrijwilligers opnieuw in de weer. Met dit project worden ze getrakteerd op een dagje Zoo met gegidste rondleiding.

Wat is de meerwaarde voor de inwoners van het district Antwerpen?

De beiaard verenigt buren en vrienden, er worden heel vaak afspraken gemaakt om elkaar weer te zien tijdens de concerten. Het is een heel sociaal gebeuren en voor nogal wat oudere mensen is dit het hoogtepunt van de week omdat ze bij de mooie muziek ook kunnen bijbabbelen. Onze medewerkers zijn supergemotiveerd. Het zou fijn zijn om hen te kunnen laten zien, dat hun steun heel erg gewaardeerd wordt en een groot verschil maakt voor veel mensen. Want zonder onze vrijwilligers, geen concerten.

Welke valkuilen zie je?

Geen valkuilen, er moet alleen een datum worden gezocht dat de meeste vrijwilligers meekunnen.

Wat is de totale kostprijs van je project?

We hebben een 15-tal vaste vrijwilligers, die we natuurlijk wel met hun partner willen uitnodigen. Maximaal 30 personen à 24 euro, plus gids à 50 euro = € 770. Ik heb de groepsprijs gehanteerd, verschillende personen zijn 60+, dan is het slechts 23 euro pp.

Wie voert het uit?

Ik kan de uitnodiging en het bezoek regelen.

Wat is het stappenplan dat je wil volgen om je idee uit te voeren?

Datum prikken voor begin oktober en Zoo contacteren om tickets te kopen en rondleiding vast te leggen.