Skip to main content
home-page
Skip to main content
home-page
Ontdek het thema

Ondersteuning van het jeugdwerk

Het Jeugdhuis van Vrede

Korte omschrijving

|- Begin 2019 startte het Syrisch jeugdhuis op - thans het Jeugdhuis van Vrede - met een eigen ruimte waar de jongeren op woensdag en zaterdag samenkomen tijdens de instuifmomenten. De ruimte werd ingericht met materialen om leuke activiteiten te kunnen aanbieden. Buiten de instuifmomenten zijn er ook activiteiten buitenshuis. In de zomer gaan de jongeren samen op kamp. Anders dan de naam doet vermoeden, staat het Syrisch jeugdhuis open voor alle jongeren. Wel bereiken we voornamelijk jongeren met een vluchtelingenachtergrond. Zij voelen zich vaak nog niet thuis in het reguliere jeugdwerk. We bieden hen de kans om toch tot ontmoeting en een nuttige en leuke vrijetijdsbesteding te komen.

Wat ga je doen?

In het Jeugdhuis van Vrede hebben jongeren vanaf 12 jaar een eigen plek om elkaar te ontmoeten in een veilig en aangenaam kader. Ze krijgen de kans om te ontspannen en te spelen om hun vaardigheden te ontwikkelen en in te zetten in de maatschappij.

Wat is de meerwaarde voor de inwoners van het district Antwerpen?

Het Jeugdhuis van Vrede biedt een aangename plaats en activiteiten waar de jongeren zich veilig en thuis kunnen voelen. Ze krijgen de kans om elkaar ongedwongen te ontmoeten, te ontspannen en ook te genieten van groepsactiviteiten en natuurlijk het zomerkamp.

Welke valkuilen zie je?

Werving buiten de eigen groep is wenselijk om voor meer diversiteit te zorgen.

Wat is de totale kostprijs van je project?

21.100

Wie voert het uit?

Tafels van Vrede vzw

Wat is het stappenplan dat je wil volgen om je idee uit te voeren?

1. Betrekken van de jongeren bij de jaarplanning \n2. Organiseren van de instuifmomenten op woensdag en zaterdag\n3. Inplannen van activiteiten buitenshuis\n4. Communicatie en werving van nieuwe jongeren\n5. Organisatie van het zomerkamp