Skip to main content
home-page
Skip to main content
home-page
Ontdek het thema

Klimaat- en milieuprojecten

1000 m² bloemen

Korte omschrijving

Er wordt 1000 m² gras omgetoverd in wilde bloemen op verschillende plekken in de stad, bij voorkeur de bermen in de drukke stadskernen. Nadat gesprekken zijn afgerond rond de meest optimale locaties en afspraken rond onderhoud, wordt de bestaande gazon vervangen door het inzaaien van een inheems bloemenmengsel.

Wat ga je doen?

Dit project wil 1000 m² gras in het district Antwerpen in wilde bloemen omtoveren. Daar worden mensen en zeker ook de bijen blij van.

Wat is de meerwaarde voor de inwoners van het district Antwerpen?

Naast de kleurenpracht die een wilde bloemenweide geeft van lente tot herfst, zijn deze inheemse bloemen ideaal voor de biodiversiteit van de stad, met name de met uitsterven bedreigde bijen. Door vervolgens het onderhoud anders te regelen en minder te maaien, krijgt de biodiversiteit in de stad een veel betere kans.

Welke valkuilen zie je?

Heel wat grasbermen in de binnenstad behoren tot het gewest in plaats van de stad. Er zal dus goed bekeken moeten worden waar dit juist kan en het nog steeds de meeste meerwaarde biedt en/of ook gesprekken met het gewest opstarten.

Wat is de totale kostprijs van je project?

|+ totaal 22.000 euro: Uitvoering: 1.000m² aan €20,-/m² = €20.000 Organisatie: €2000

Wie voert het uit?

Groot Licht vzw in samenwerking met District Antwerpen

Wat is het stappenplan dat je wil volgen om je idee uit te voeren?

Gesprekken met verschillende partners rond de meest optimale en toegelaten locaties \nAfspraken rond onderhoud\nAanleg bloemenbermen\n