Skip to main content
home-page
Skip to main content
home-page
Ontdek het thema

Klimaat- en milieuprojecten

Doe het met minder plastiek! (klein project-stemmen x2)

Korte omschrijving

Ik heb zelf niet echt een concreet idee, ik kan niet alle fabrikanten verbieden om nog plastiek te gebruiken maar ik zou wel graag ''de mensen'' ''mijn buren'' meer willen bewust mZo kan ons milieu hopelijk voor de kmende generaties gespaard blijvenaken hoe dat het met het milieu vandaag gesteld is , namelijk de gigantische berg plastiek die in de zeeën terecht komt zelfs in de vis op ons bord. Ideeën: affiches ? workshops? info via scholen? Het verdelen van milieu vriendelijke boodschappentas? Ik woon in een sociale woonwijk: het team leefbaarheid die iets uitwerkt om de bewoners te bereiken?

Wat ga je doen?

Dit project wil mensen bewuster maken van het milieuprobleem dat (wegwerp)plastiek veroorzaakt. Zo kan het milieu hopelijk voor de volgende generaties gespaard blijven.

Wat is de meerwaarde voor de inwoners van het district Antwerpen?

Duidelijkheid: het is vijf voor twaalf! De toekomst leefbaar houden voor de volgende generaties .

Welke valkuilen zie je?

Geen idee? Ik hoop op medewerking zodat er een mooi project uitgewerkt kan worden.

Wat is de totale kostprijs van je project?

|- totaal 5.000 euro: -posters e.d 1.000 euro -herbruikbare draagtassen en andere promotie 4.000 euro promotie, ecologische gadgets etc.

Wie voert het uit?

Ik in samenwerking met District Antwerpen en Woonhaven.

Wat is het stappenplan dat je wil volgen om je idee uit te voeren?

Idee verder uitwerken met iemand van het district of leefbaarheidslederwerker van de sociale woonmaatschappij Woonhaven?