Skip to main content
home-page
Skip to main content
home-page
Ontdek het thema

Meer bomen

One of the greenest cities in Europe? Yes we can...

Korte omschrijving

Amsterdam is ons al voor, daar worden straten autovrij gemaakt en vele parkoers afgezet met gigantische betonnen bloembakken vol kleur. Elke straat verdient groen! Bijen gedijen nu beter op "daken van de wereld" (bron Europa tv ) Hoe meer diversiteit in planten, hoe meer talen er gesproken worden. Natuurpunt kan ons helpen onze straten te beplanten met soorten die we nodig hebben.

Wat ga je doen?

Antwerpen, de groene biotoop en omgeving. Onze groene long komt van de bomen in het straatbeeld. Een studie gaf aan: bomen, klimop en varens geven ons gezonde lucht. Nog meer wetenschap? Door lanen met bomen gaat het verkeer automatisch trager. Daarom wil dit project zes bomen en/of enkele groenslingers plaatsen in de Moonsstraat.

Wat is de meerwaarde voor de inwoners van het district Antwerpen?

De meerwaarde is een gezondere omgeving! Fietspaden kun je aanleggen, Lez kun je invoeren maar de co kwaliteit kan enkel veranderen door de groene bosrijke omgeving. Zonder adem zitten is geen optie. Met meer goede lucht kan een bevolking meer aan en is zijn geestelijke gezondheid optimaal. Dan neemt men ook de tijd ervan te genieten. Linker Oever zou het ook beter doen indien er een echt strand zou zijn zoals aan zee...

Welke valkuilen zie je?

Het project kan enkel gesteund worden met medewerking van de stad.

Wat is de totale kostprijs van je project?

|- 36.000 euro 6*6000 euro /boom of 5 bomen en enkele groenslingers

Wie voert het uit?

Het district Antwerpen voor heraanleg in de eerste plaats. Daarentegen komt er hopelijk een samenwerking met de beweging 'Hart boven hard' waar we mensen ook gaan aansporen zelf meer bomen te planten daar waar mogelijk is.

Wat is het stappenplan dat je wil volgen om je idee uit te voeren?

District Antwerpen werkt uit. Wel zullen we mee coördineren en als burgers onze handjes uit de mouwen steken.