Skip to main content
home-page
Skip to main content
home-page
Ontdek het thema

Projecten voor mensen in armoede

Scouts Amberes: iedereen mee (klein project-stemmen x2)

Korte omschrijving

We houden de activiteiten van Scouts Amberes bewust laagdrempelig. \nDaarom hebben we extra middelen nodig om de kosten te kunnen drukken. \nEnerzijds hebben we een solidariteitsfonds, waarop ouders die het willen een bijdrage kunnen doen voor die leden, die thuis minder financiële middelen hebben.\n\nWe starten een tweedehandsuniformenbank. \nWe laten scoutstruien maken en steken die ook in de uniformenbank, zodat ook die truien zeer voordelig kunnen geleend worden. \n\nOm de prijs van de activiteiten te drukken zoeken we extra geld om:\n- verplaatsingen met bus, tram of trein (mee) te betalen\n- slaapzakken, matjes en rugzakken aan te kopen, zodat leden die niet per sé zelf moeten kopen\n- bij betalende activiteiten, willen we vanuit de groep bijdragen, zodat we de bijdrage van de leden kunnen beperken\n- de kost van het kampterrein van ons eerste groot kamp te financieren

Wat ga je doen?

Scouts Amberes is een nieuwe scoutsgroep op den Dam in Antwerpen-Noord. De scoutsgroep is hyperdivers, zowel qua afkomst, als persoonlijke thuissituatie, als qua financiële situatie thuis. Het project wil er alles aan doen om de werking echt goedkoop te houden, zodat élk kind kan deelnemen.

Wat is de meerwaarde voor de inwoners van het district Antwerpen?

Geld is nooit een reden om niet deel te kunnen nemen aan de activiteiten van Scouts Amberes. Alle kinderen in de buurt krijgen de kans om aan te sluiten bij Scouts Amberes.

Welke valkuilen zie je?

Wat na een jaar, als we geen steun meer hebben van de burgerbegroting? Daarvoor moeten we een duurzame oplossing zoeken.

Wat is de totale kostprijs van je project?

|+ TOTAAL: €3000 - uniformenbank en truien voor de leden: €800 - bijdrage vervoer: €400 - bijdrage activiteiten: €400 - aankoop slaapzakken, matjes en rugzakken: €900 - bijdrage kampterrein: €500

Wie voert het uit?

Leiding + oudercomité

Wat is het stappenplan dat je wil volgen om je idee uit te voeren?

|- 1. we maken doen een brainstorm en maken een lijst van aan te kopen materiaal 2. we maken een jaarplanning 3. we gaan het materiaal kopen 4. we voeren de andere to do's uit onze jaarplanning uit.