Skip to main content
home-page
Skip to main content
home-page
Ontdek het thema

Toegankelijke straten en pleinen

Opnieuw berijdbaar maken van het voetpad Ommeganckstraat voor o.a. rolstoelen.

Korte omschrijving

Het voetpad aan de bewoonde kant van de Ommeganckstraat is erg oneffen en vormt een risico voor rolstoel- en scootmobielgebruikers, mensen met een kinderwagen, rollator, enz.. Ook het oversteken wordt bemoeilijkt door het ontbreken van verlaagde stoepboorden. Om de toegankelijkheid van de straat te verhogen, wordt de stoep hersteld en vlak gemaakt. Aan de oversteekplaatsen worden schuine boorstenen geplaatst.

Wat ga je doen?

De stoep aan de bewoonde kant van de Ommeganckstraat wordt terug vlak gemaakt. Aan de oversteekplaatsen wordt deze voorzien van schuine boordstenen om de toegankelijkheid van de straat voor mensen met een rolstoel, scootmobiel, kinderwagen, rollator, e.d. te verhogen, in afwachting van de geplande heraanleg van de straat.

Wat is de meerwaarde voor de inwoners van het district Antwerpen?

Veilige bereikbaarheid van huizen en kantoorgebouwen voor mensen met een rolstoel, scootmobiel, kinderwagen, rollator, e.d..

Welke valkuilen zie je?

De aanwezige tramsporen, geen toestemming krijgen...

Wat is de totale kostprijs van je project?

30.000 euro

Wie voert het uit?

Het district Antwerpen

Wat is het stappenplan dat je wil volgen om je idee uit te voeren?

|- Hierna per huisnummer wat wij gezien hebben: 1 verzakte steen, keldergat doorgezakt 5, 11, 13 17, 19, 21 verzakte stenen gele steentjes waterwerken zijn ook doorgezakt, verzakte keldergaten naast nr 5 loopt het voetpad sterk schuin af (uitrit garage), aan de overkant is een hoge stoep of parkingplaats 21 en 25, keldergaten verzakt, vuilzakken buiten en fiets waardoor men van het voetpad af moet, maar niet kan door de hoge stoeprand, ook aan de overkant van de straat hoge stoeprand 27, 31, 33 gevaarlijke keldergaten waar de tralies parallel lopen met de huismuur en men met een rolwagen kan vast geraken 35, sterk naar de straat hellend voetpad hoge stoep aan de overzijde 39,41 keldergaten 43 uitgang garage, geen toegang tot het voetpad aan de overkant 45, voetpad met gaten 47 - 49 keldergat 57 kelder gat met parallelle tralies die te ver uit elkaar liggen 63, verzakking 69 parallel rooster 73-75 verzakking Wij zijn ook even aan de overkant gaan kijken: gevaarlijke rooster, zand ipv stenen tegen de muur van de Zoo, enkele verzakkingen. Aan de halte van tram 11 een paaltje om de wachtenden af te schermen, aan de halte aan de kant van de huizen, heeft men amper plaats, geen afscherming